Τι είναι η μεταξοτυπία

Η Μεταξοτυπία είναι τεχνική εκτύπωσης για την δημιουργία μιας εικόνας με τη χρήση ενός πλαισίου με τεντωμένο πάνω σε αυτό ένα πλέγμα. Μεταξοτυπία ονομάζεται, επίσης, και η εικόνα που εκτυπώνεται με αυτή την τεχνική.

Η μεταξοτυπία βρίσκει εφαρμογή σε μια σειρά από καλλιτεχνικές και εμπορικές εργασίες. Πολλαπλά αντίγραφα πόστερ ή πινάκων ζωγραφικής, εκτύπωση οργάνων ενδείξεων (καντράν) οχημάτων και ρολογιών, αναπτήρων, στυλό, CD, ντοσιέ κ.τ.λ. Κύριο χαρακτηριστικό της μεταξοτυπίας είναι ότι με τη χρήση του κατάλληλου χρώματος μπορεί να εκτυπώσει μια σειρά από υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, ξύλο,  κτλ.) αλλά και μια σειρά από επιφάνειες, λείες και μη, αφού για την εκτύπωση δεν απαιτείται πίεση ή κάποιος άλλος περιοριστικός παράγοντας. Σήμερα υπάρχει μια σειρά αυτόματων αλλά και χειροκίνητων μηχανών που μπορούν να φέρουν εις πέρας μια σειρά εκτυπώσεων με χαμηλό κόστος και υψηλή ταχύτητα. Στην καλλιτεχνική, όμως, μεταξοτυπία χρησιμοποιούνται πιο παραδοσιακές μέθοδοι με μικρότερη συμμετοχή της μηχανής και της τεχνολογίας και μεγαλύτερη συμμετοχή του «χεριού του καλλιτέχνη».

Ανταπόκριση & αποτέλεσμα

Ο βαθμός δυσκολίας είναι για εμάς αμελητέα μεταβλητή καθώς διαθέτουμε έμπειρο προσωπικό και άριστα μηχανήματα για την διεκπεραίωση κάθε είδους εργασίας όπως είναι η μεταξοτυπία.

 

Αξιοπιστία

Το μεγάλο μας πελατολόγιο και η ικανοποίηση των πελατών μας είναι το πιο ισχυρό αποδεικτικό του επαγγελματισμού και της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

 

Πλεονεκτήματα μεταξοτυπίας

Τα δυνατά σημεία της μεταξοτυπίας είναι πολλά , με κυριότερο όλων το μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνει. Η αντοχή των μελανιών , η ζωηρότητα των χρωμάτων ειδικά σε εφαρμογές εξωτερικής χρήσης , την καθιστούν μοναδική μέθοδο αναπαραγωγής.
Η ικανότητα εκτύπωσης σε τεράστια γκάμα υλικών και αντικειμένων , καθώς και η πληθώρα επιλογής ειδικών μελανιών ( μεταλλικών , φωσφοριζέ κ.λ.π. ), έχουν συμβάλει στην καθιέρωση της μεταξοτυπίας ως ιδανική μέθοδο για κατασκευή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια ευέλικτη τεχνολογία εκτύπωσης , χωρίς περιορισμούς στο πάχος και το είδος του υλικού προς εκτύπωση και είναι εξακριβωμένο ότι για συγκεκριμένο όγκο παραγωγής , εξακολουθεί να είναι η οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος εκτύπωσης.