Μεταξοτυπία – Μια Μορφή Τέχνης

Η εταιρία μας με πολυετή πείρα στο χώρο της μεταξοτυπίας και των γραφικών τεχνών εγγυάται για σας το τέλειο αποτέλεσμα σε οτιδήποτε επιθυμείτε πάνω στις Μεταξοτυπίες και στις Ψηφιακές Εκτυπώσεις γενικότερα.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο βαθμός δυσκολίας είναι για εμάς αμελητέα μεταβλητή καθώς διαθέτουμε έμπειρο προσωπικό και άριστα μηχανήματα για την διεκπεραίωση κάθε είδους εργασίας.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Το μεγάλο μας πελατολόγιο και η ικανοποίηση των πελατών μας είναι το πιο ισχυρό αποδεικτικό του επαγγελματισμού και της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ;

Η Μεταξοτυπία είναι τεχνική εκτύπωσης για την δημιουργία μιας εικόνας με τη χρήση ενός πλαισίου με τεντωμένο πάνω σε αυτό ένα πλέγμα. Μεταξοτυπία ονομάζεται, επίσης, και η εικόνα που εκτυπώνεται με αυτή την τεχνική

Η Μεταξοτυπία έχει βρει εφαρμογή σε μια σειρά από καλλιτεχνικές και εμπορικές εργασίες. Πολλαπλά αντίγραφα πόστερ ή πινάκων ζωγραφικής, εκτύπωση οργάνων ενδείξεων (καντράν) οχημάτων και ρολογιών, αναπτήρων, στυλό, CD, ντοσιέ κ.τ.λ. Κύριο χαρακτηριστικό της μεταξοτυπίας είναι ότι με τη χρήση του κατάλληλου χρώματος μπορεί να εκτυπώσει μια σειρά από υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, ξύλο,  κτλ.) αλλά και μια σειρά από επιφάνειες, λείες ή όχι, αφού για την εκτύπωση δεν απαιτείται πίεση ή κάποιος άλλος περιοριστικός παράγοντας. Σήμερα υπάρχουν μια σειρά αυτόματων αλλά και χειροκίνητων μηχανών που μπορούν να φέρουν εις πέρας μια σειρά εκτυπώσεων με χαμηλό κόστος και υψηλή ταχύτητα. Στην καλλιτεχνική, όμως, μεταξοτυπία χρησιμοποιούνται πιο παραδοσιακές μέθοδοι με μικρότερη συμμετοχή της μηχανής και της τεχνολογίας και μεγαλύτερη συμμετοχή του «χεριού του καλλιτέχνη».

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑΣ

Τα δυνατά σημεία της μεταξοτυπίας είναι πολλά , με κυριότερο όλων το μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνει. Η αντοχή των μελανιών , η ζωηρότητα των χρωμάτων ειδικά σε εφαρμογές εξωτερικής χρήσης , την καθιστούν μοναδική μέθοδο αναπαραγωγής.
Η ικανότητα εκτύπωσης σε τεράστια γκάμα υλικών και αντικειμένων , καθώς και η πληθώρα επιλογής ειδικών μελανιών ( μεταλλικών , φωσφοριζέ κ.λ.π. ), έχουν συμβάλει στην καθιέρωση της μεταξοτυπίας ώς ιδανική μέθοδο για κατασκευή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια ευέλικτη τεχνολογία εκτύπωσης , χωρίς περιορισμούς στο πάχος και το είδος του υλικού πρός εκτύπωση και είναι εξακριβωμένο ότι για συγκεκριμένο όγκο παραγωγής , εξακολουθεί να είναι η οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος εκτύπωσης.

Μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την Μεταξοτυπία

  1. M&R Sportsman
  2.  Winon Επίπεδη αυτόματη (50 x 70)
  3.  Ταμπονομηχανές
  4.  Radicure (Φούρνος Μελανιών)
  5. Μελάνια Νερού 

    Ελεύθερο από διαλύτες, το μελάνι Texiscreen Aqua AJ, παράγει τυπώματα με έξτρα – μαλακή αφή και άριστη πρόσφυση στα φυσικά και σε πολλά συνθετικά υφάσματα. Η άριστη αντοχή στο πλύσιμο και στο στεγνό καθάρισμα είναι οι βασικές εγγυήσεις της ποιότητάς του.Pantone 1000 – διαθέσιμες φόρμουλες.Φόρμουλες σχεδιασμένες έτσι ώστε τα τυπώματα να αναμένετε να είναι συμβατά με το πρότυπο Οκο-Τεx 100 Class 1.Σχεδιασμένα χωρίς PVC.Seritone βασικές αποχρώσεις κατάλληλες για ανάμειξη και προσομείωση του Pantone 1000.

  6. Μελάνια Plastisol 

    Tα Classic OP, Advantage ON και Pioneer OK αποτελούν την σειρά προϊόντων Texopaque απευθείας εκτύπωσης.Μέγιστης καλυπτικότητας plastisol μελάνια, σχεδιασμένα για τυπώματα στα περισσότερα φυσικά και συνθετικά υφάσματα.Η νέα μαλακότερη, κρεμώδης σύσταση του, η χαμηλή θερμοκρασία φιξαρίσματος και τα άριστα εκτυπωτικά χαρακτηριστικά του, προσφέρουν υψηλής ποιότητας αποτελέσματα χωρίς δυσκολίες, όπως απαιτείται σήμερα από τα σύγχρονα τυπωτήρια.Pantone 1000 – διαθέσιμες φόρμουλεςSeritone βάσικες αποχρώσεις κατάλληλες για ανάμειξη και προσομείωση του Pantone 1000.